Zondag 10 maart 2024  15.00 uur

Middagconcert Ensemble Rossignol: Alice Gort-Switynk (zang en blokfluiten) & Elly van Munster (gitaar en chitarrone)

Huys van de wijk Lydia, Roelof Hartplein 2a, Amsterdam

Dansend avondrood: werken van Luigi Rossi, Barbara Strozzi, Girolamo Frescobaldi, Georg Philipp Telemann, Mauro Giuliani, Louis Spohr, Franz Schubert, Fernando Sor en Harald Genzmer.

Toegang € 7,00 inclusief drankje na afloop (graag gepast betalen).

Reserveren: 020 6712440.

Zaterdag 16 maart 2024  16.00 uur

The Lyra-Viol in Consort

Singelkerk, Singel 452, Amsterdam

Tickets: € 12,50 / € 25 aan de deur

17e-eeuwse Engelse kamermuziek rondom de viola da gamba met muziek van John Jenkins & Christopher Simpson. De vergeten en betoverende lyra-viol was een manier om de viola da gamba met akkoorden te spelen, zeer populair in het 17e-eeuwse Engeland.

Met musici Robert Smith, Nicholas Milne, Rie Kimura, Fred Jacobs & Menno van Delft.

Voor degenen die de eigenzinnigheid van de lyra-viol omarmen, wacht een rijk en resonerend repertoire om ons mee te nemen naar de klankwereld van het Engeland van het begin van de 17e eeuw. De meest vooraanstaande musici van Engeland schreven muziek voor de lyra-gamba – John Jenkins, Christopher Simpson, Alfonso Ferrabosco II – en deze floreerde daar van 1600 tot het einde van de eeuw.

Dit concert bevat opmerkelijke werken die deze componisten hebben geschreven voor de lyra-gamba in combinatie met andere instrumenten zoals de luit, viool, klavecimbel en “gewone” bas-gamba. Naast de dansmuziek van die tijd presenteren we ook programmatische stukken over thema's zoals echo's, klokken, rouwenden, klaagzangen en ballades.

Robert Smith is een prominente gambaspeler in Nederland en heeft zich de afgelopen twee jaar grotendeels geconcentreerd op de geschiedenis en het repertoire van de lyra-gamba.

Zaterdag 22 juni 2024  16.00 uur

Sint-Jan, Achter de kerk 2, Gouda

Toegang: schaalcollecte na afloop

Toegangskaartje voor bezoek kerk / Rotterdam-pas, Museumkaart-vrij