Zaterdag 22 juni  16.00 uur

Middagconcert Ensemble Rossignol: Alice Gort-Switynk (zang en blokfluiten) & Elly van Munster (gitaar en chitarrone)

Sint-Jan, Achter de kerk 2, Gouda

Dansend avondrood: werken van Luigi Rossi, Barbara Strozzi, Girolamo Frescobaldi, Georg Philipp Telemann, Mauro Giuliani, Louis Spohr, Franz Schubert, Fernando Sor en Harald Genzmer.

Toegang: schaalcollecte na afloop

Toegangskaartje voor bezoek kerk / Rotterdam-pas, Museumkaart-vrij

Reserveren niet nodig.

 

Zaterdag 28 september  12.30 uur

Lunchconcert Ensemble Rossignol: Alice Gort-Switynk (zang en blokfluiten) & Elly van Munster (gitaar en chitarrone)

De Azijnfabriek, Triniteitsstraat 19, Den Bosch

Dansend avondrood: werken van Luigi Rossi, Barbara Strozzi, Girolamo Frescobaldi, Georg Philipp Telemann, Mauro Giuliani, Louis Spohr, Franz Schubert, Fernando Sor en Harald Genzmer.

Toegang € 12,00.

Reserveren niet nodig.


10 t/m 14 juli

Van 10 tot en met 14 juli ademt Zutphen barok. Op diverse prachtige locaties in de binnenstad van Hanzestad Zutphen vinden masterclasses, presentaties, workshops en concerten plaats.

Het Intenationaal Barok Festival Zutphen is een vijfdaags educatief muziekfestival met talloze masterclasses, workshops en concerten. Het thema dit jaar is ‘Barokke Weelde uit Noord-Duitsland’.

Voor professionele musici, studenten en gevorderde amateurs ligt de focus vijf dagen lang op de historische uitvoeringspraktijk, zowel vocaal als instrumentaal. Een unieke kans om lessen te ontvangen van prominente, internationale meesters!

De masterclass luit tijdens dit festival wordt gegeven door Arjen Verhage. Tijdens zijn studie aan het Amsterdams Conservatorium ging zijn aandacht uit naar de renaissanceluit en naar de theorbe als begeleidingsinstrument. Tijdens zijn vervolgstudie specialiseerde hij zich in de Franse barokluit. Het begeleiden van zangers is een van Arjens specialiteiten, zowel in het luitlied als continuobegeleiding op de theorbe.

De luitmuziek uit de Duitse barok is een smeltkroes van invloeden. Lutherse studenten kwamen in het protestante Leiden studeren en in hun manuscripten vinden we een internationaal repertoire, gecentreerd rondom Joachim van den Hove. Daarnaast had de Franse barok een grote invloed op het Duitse luitrepertiore.

Bij de luitlessen werken we op ieder niveau aan de verbinding van muzikaliteit en techniek. Wat heb je technisch nodig om je muzikale ideeën voor het voetlicht te brengen. Een goede basis wat betreft klankvorming is hierbij essentieel.

Meld je aan voor de masterclass van Arjen en maak het festival mee.

Alle info: https://ibfzutphen.nl